Για 15η μέρα καίγεται ο Έβρος – Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Λευκίμμης

EUROKINISSI

Για 15η μέρα καίγεται ο Έβρος, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και επιβεβαιώνοντας την γύμνια του αστικού κράτους για κάθε τι που αφορά την προστασία του λαού. 

Λίγο μετά τις 16.30 του Σαββάτου, οι κάτοικοι της Λευκίμμης Έβρου ΄έλαβαν μήνυμα του «112» ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα εξαιτίας της φωτιάς. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη, ενώ έχει καεί και τμήμα του μικρού πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, αυτού του σπάνιου δάσους που ήταν παντελώς απροστάτευτο.

Υπενθυμίζεται ότι βόρεια του Σουφλίου, σε ρέμα στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Σουφλίου και Διδυμοτείχου, εντοπίζεται σήμερα το μεγαλύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Έβρο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, η φωτιά αναζωπυρώθηκε στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμμης. Έκαψε ήδη ένα μαντρί με ζώα και κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Μεγάλη φωτιά φούντωσε και πάλι ξαφνικά στην περιοχή “Ζεστά Νερά” Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμης. Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...