Για 9η μέρα «πνιγμένα» τα χωριά της Θεσσαλίας – Δεκάδες χιλιάδες τα νεκρά ζώα

Η μάχη με το νερό και την λάσπη, συνεχίζεται στην Θεσσαλία για 8η ημέρα σήμερα μετά το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας Daniel που έπνιξε στην κυριολεξία τον Θεσσαλικό κάμπο. Στιγμιότυπα από την Φαρκαδόνα Τρικάλων, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023
Πηγή: Eurokinissi

Μέσα στα νερά για 9η μέρα είναι τα χωριά Μεταμόρφωση, Βλοχός, Μαραθέα, Ριζοβούνι και Καλογριανά στον κάμπο της Καρδίτσας και το Κεραμίδι Τρικάλων!

Η οργή πραγματικά ξεχειλίζει. 

Επίσης παραμένει το τεράστιο πρόβλημα με τα δεκάδες χιλιάδες είναι τα νεκρά ζώα στις πλημμυρισμένες περιοχές που συνιστούν υγειονομική βόμβα!

Υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 40.000 τα νεκρά οικόσιτα και μη ζώα και πτηνά. Εγινε γνωστό πως έχει ξεκινήσει αλλά με αργούς ρυθμούς η συλλογή των νεκρών ζώων. 

Την ίδια ώρα, κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και η χώρα είναι κομμένη στα δύο στην περιοχή της Λάρισας. Άγνωστο το πότε θα ανοίξει.

Η μετακίνηση και η μεταφορά προϊόντων γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα από το 364ο έως το 366ο χλμ., ειδικά στο επίχωμα μεταξύ των κόμβων Γυρτώνης και Συκουρίου. 

Επίσης πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλα τα σημεία που πλημμύρισε η Εθνική Οδός για τυχόν διαβρώσεις στο οδόστρωμα ή άλλα προβλήματα. 

Δείτε ακόμα...