Για ακόμα μια χρονιά το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας

Μητερα - Μάνα -παιδί -σχολείο
Πηγή: Eurokinissi

Από σήμερα επιστρέφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία με απουσία, όμως, ουσιαστικών μέτρων και με άξονα την ατομική ευθύνη.

Οι μαθητές από σήμερα, οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ενώ οι ανεμβολίαστοι μαθητές προσέρχονται με δύο self τεστ την εβδομάδα και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί με δυο rapid test.

Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, αλλιώς θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εκτυπωμένη ή χειρόγραφα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (από το γονέα) τη σχολική κάρτα, που θα βεβαιώνει το αρνητικό αποτέλεσμα του self test.

Αν δεν έχουν τα παραπάνω δικαιολογητικά, οι μαθητές υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από COVID 19 πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα γίνεται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Σε χειρότερη κατάσταση είναι η περίπτωση εντοπισμού κρούσματος σε τάξη καθώς δεν προβλέπεται καν κλείσιμο του τμήματος έως ότου εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κλείσει και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για την ανίχνευση άλλων κρουσμάτων θα ακολουθείται η εξής διαδικασία:

  • για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
    • δυο εργαστηριακά τεστ -rapid πέραν των προβλεπομένων
    • εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).
  • για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
    • δυο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...