Με κυνικό τρόπο, που όμως ξεσκεπάζει την πραγματική φύση των ιμπεριαλιστικών παζαριών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε σήμερα στα παζάρια που είναι σε εξέλιξη για τη μοιρασιά της λείας από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.
Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, εκτίμησε ότι μια πλήρης κατάπαυση του πυρός είναι πιθανό να συμβεί «πολύ σύντομα».
Συνεχίζοντας, ο Τραμπ μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη μοιρασιά με όρους που παραπέμπουν σε μπίζνες, κάνοντας λόγο για «συμβόλαιο» που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση: «Θα συνάψουμε συμβόλαιο και η σύμβαση βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση», είπε ο Τραμπ. «Το συμβόλαιο όσον αφορά τη διαίρεση των εδαφών, κλπ, είναι υπό διαπραγμάτευση τη στιγμή που μιλάμε», πρόσθεσε.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προχωρούν στην ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους έκτης γενιάς, το οποίο θα φέρει την ονομασία F-47, αποκαλύπτοντας ότι γίνονται δοκιμαστικές πτήσεις εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια πάνω σε ένα πειραματικό πρωτότυπο. Το συμβόλαιο θα ανατεθεί στην Boeing», είπε ο Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι το αεροσκάφος αυτό «είναι κάτι που κανείς δεν έχει ξαναδεί».
Ο υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, δήλωσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος θα προσφέρει στις ΗΠΑ «γενιές στο μέλλον της αεροπορικής κυριαρχίας», προσθέτοντας πως «στέλνει ένα πολύ άμεσο, σαφές μήνυμα στους συμμάχους μας ότι δεν πάμε πουθενά, και στους εχθρούς μας, ότι θα είμαστε σε θέση να προβάλλουμε ανεμπόδιστα την ισχύ μας σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες γενιές».