Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ

Καταιγίδα- Κεραυνοί - Σύννεφα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόβλεψή της, χαμηλό βαρομετρικό θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία «GENESIS» η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (9-6-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-6-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Πέμπτη (9-6-2022)

Από το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.

2. Την Παρασκευή (10-6-2022) 

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά και η Βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

3. Το Σάββατο (11-6-2022)

Η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η Ανατολική Πελοπόννησος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...