Για κατάχρηση εξουσίας παραπέμπονται ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η Ελ. Τουλουπάκη

Αιθουσα δικαστηριου
Πηγή: Eurokinissi

Με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για κακουργηματικά αδικήματα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη. Το βούλευμα αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ελένης Μετσοβίτου – Φουρλή, αλλά όπως διευκρίνιζαν πηγές του Αρείου Πάγου οι κατηγορίες που τους αποδίδονται δεν αφορούν το σκάνδαλο Novartis.

Ο πρώτος θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας που αφορά τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017, μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος Κουρουμπλή – Ξανθού από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ γιατί δεν τιμολόγησαν φάρμακα ώστε να μειωθεί η τιμή τους, και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος που αφορά τις καταγγελίες των εισαγγελέων Γεωργίας Τσατάνη, Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου, για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη θα δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού – Κουρουμπλή.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, οι δύο συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως απαλλάσσονται οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.

Με αφορμή το βούλευμα ξέσπασε και πάλι ένας επικοινωνιακός καυγάς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, με τον πρώτο να κάνει λόγο για κατάρρευση της σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis, και την δεύτερη να σημειώνει ότι η παραπομπή επιβεβαιώνει την παράβαση καθήκοντος. Ωστόσο και οι δύο τους και τα άλλα αστικά κόμματα συγκαλύπτουν ότι τα σκάνδαλα «φύονται» πάνω στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της υγείας και του φαρμάκου και άλλων κοινωνικών αγαθών στον …όμορφο καπιταλιστικό κόσμο που προσκυνάνε όλοι τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...