Για όλα φταίει ο λαός;

Πηγή: Eurokinissi

Με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ που υποτίθεται λαμβάνει υπόψη τα πορίσματα των επιστημόνων, έγινε χαλάρωση κάποιων μέτρων που είχαν ληφθεί για να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων και έγινε το πανδαιμόνιο από τους καταναλωτές, μέχρι και ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το εμπορικό κέντρο στην οδό Ερμού, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Από τη άλλη η κυβέρνηση στρέφεται κατά των νέων που μαζεύονται στις διάφορες πλατείες. Εκεί προβάλλει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού λόγω του συγχρωτισμού και χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της για τους διαλύσει.  Δεν υπολογίζει ότι οι νέοι αυτοί ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους τόσο καιρό. Επομένως, δύο μέτρα και σταθμά, με τις απαγορεύσεις και το φταίξιμο στους νέους που βγαίνουν στις πλατείες.

Το ίδιο φταίνε και οι συνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι,  όλοι όσοι δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα και στο ίντερνετ και συνωστίζονται τις τελευταίες μέρες στα καταστήματα της ΔΕΗ να εξοφλήσουν λογαριασμούς για να μην τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ σχολιάζουν αυτούς τους συνανθρώπους γιατί δεν κρατούν τις αποστάσεις και καταστρατηγούν τα μέτρα και καλούν την αστυνομία να επιβάλλει την τάξη. Καμιά αναφορά στις αιτίες που δημιουργούν αυτές τις ουρές. Καμιά αναφορά στην αδυναμία των ανθρώπων αυτών να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να τακτοποιούν τις οικονομικές τους συναλλαγές. Δεν αποτελεί για τα ΜΜΕ υποχρέωση του κράτους να παρέχει τη δυνατότητα για φτηνό ή δωρεάν διαδίκτυο στον κόσμο. Ξεχάστηκε και ο παλιότερος πρωθυπουργός της ΝΔ που υποσχέθηκε το δωρεάν wifi.  Τώρα για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φταίει ο λαός που συνωστίζεται.

Το ίδιο έγινε και με τις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ που εντυπωσίασαν όλο τον κόσμο με την υπεύθυνη στάση των οργανωτών και του λαού και την τήρηση όλων των μέτρων για τον κορονοϊό. Όλο το σύστημα όρμησε να τους καταδικάσει ότι είναι φταίχτες. Βέβαια, δεν φταίνε όσοι συγκεντρώθηκαν «αυθορμήτως» στα εγκαίνια από το δήμαρχο της Αθήνας της ανακαινισμένης πλατείας Ομόνοιας. Εκεί δεν χρειάζονταν μέτρα και τήρηση αποστάσεων για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός. Τα μέτρα πρέπει να τα τηρεί ο λαός, όχι το…. Κολωνάκι!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ελέγχει τους νέους, που μαζεύονται στις πλατείες και τους ηλικιωμένους που συνωστίζονται έξω από τα καταστήματα των οργανισμών, καλό θα είναι να ελέγξει τους χώρους εργασίας, εκεί που οι εργαζόμενοι στοιβάζονται ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς μέτρα προστασίας, προκειμένου να κερδοσκοπήσει ο επιχειρηματίας. Δεν πείθει ούτε η ίδια, ούτε τα φερέφωνά της, όταν ισχυρίζονται ότι φταίει ο λαός.

Η πανδημία του κορονοϊού θα αντιμετωπιστεί με ισχυρό σύστημα υγείας, με ανοιχτά νοσοκομεία, με προσλήψεις υγειονομικών, με στήριξη της κοινωνίας και όχι με αστυνομικά-κατασταλτικά μέτρα. Από της αρχές της πανδημίας, τα αστικά ΜΜΕ δεν έκαναν τίποτε άλλο από το  να δημιουργούν τρόμο και ανησυχία στο λαό, προβάλλοντας συνεχώς το ανθρώπινο δράμα, μέσα από σκηνές στις εντατικές, ανθρώπους να χάνουν  τη ζωή τους, φέρετρα, ομαδικούς τάφους. Από την άλλη πλευρά, δεν ανέδειξαν την αιτία, τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που απαξιώνεται ο άνθρωπος, ούτε βέβαια σ’ ό,τι αφορά τη χώρα μας, το μέγεθος της ευθύνης της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για το ξεχαρβάλωμα του χώρου της δημόσιας υγείας.

Όμως και μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, οι άνθρωποι του λαού, οι εργαζόμενοι δεν έπαψαν να δείχνουν την πίστη τους στις αξίες του κοινωνικής αλληλεγγύης  και του ανθρωπισμού. Η πράξη κοινωνικής ευαισθησίας μιας εργαζόμενης, καθαρίστριας, που βρήκε και παρέδωσε στις αρχές 19.000 ευρώ δεν μπορεί να ξεπεραστεί από κανένα «φιλάνθρωπο» επιχειρηματικό και εφοπλιστικό όμιλο που θέλησαν να μας προβάλλουν τα ΜΜΕ για να αποδείξουν ότι το κεφάλαιο συμπάσχει με το δοκιμαζόμενο από την πανδημία λαό.        

Δημήτρης Θωμάκος
Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε. α.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...