Για «σχέση που ενισχύθηκε με όλες τις κυβερνήσεις και θα συνεχιστεί» κάνουν λόγω οι ΗΠΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών

Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ – Ιούνιος 2022

Την «ισχυρή υποστήριξη» που απολαμβάνουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις από όλες τις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, αποτυπώνοντας τη στρατηγική συμπόρευση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων τους και σ’ αυτό το ζήτημα, τόνισε ότι «η διμερής σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας έχει ισχυρή υποστήριξη σε όλα τα πολιτικά κόμματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα», ενώ «ενισχύθηκε με την πάροδο ετών συνεργασίας μεταξύ πολλαπλών διοικήσεων και κυβερνήσεων και στις δύο χώρες», αποτιμώντας προφανώς θετικότατα και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, μέσα από τις κολιγιές Τσίπρα με τον «διαβολικά καλό Τραμπ» κ.λπ. εγκαινίασαν τον λεγόμενο «Στρατηγικό Διάλογο» με την Ουάσιγκτον, έκλεισαν την ευρωατλαντικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών (φτιάχνοντας τώρα κλίμα και για «Πρέσπες του Αιγαίου»), ενώ ταυτόχρονα προετοιμάστηκαν οι «επικαιροποιήσεις» της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις, τις οποίες βρήκε σχεδόν έτοιμες η ΝΔ, εξ ου και παίρνοντας τη σκυτάλη τις «έτρεξε» ταχύτατα, γεμίζοντας τη χώρα με αμερικανικές βάσεις και παραρτήματά τους.

Σε αυτό το συμφωνημένο διαπαραταξικά πλαίσιο, και ενόψει διευθετήσεων σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, όπως και της παραπέρα εμπλοκής στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί δηλώνουν «ανυπόμονοι» να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν «τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλεχθεί από τον ελληνικό λαό», όποια κι αν είναι αυτή, δεδομένου ότι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ δεν είπαν «κιχ» γι’ αυτά τα ζητήματα στην προεκλογική περίοδο, ανταγωνιζόμενοι μάλιστα μεταξύ τους για το ποιος πάσχισε περισσότερο ώστε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χαρακτηρίζει χθες την Ελλάδα «έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ». «Μαζί θα συνεχίσουμε να προάγουμε τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενωμένοι με κοινές δημοκρατικές δεσμεύσεις», προεξοφλούν άλλωστε οι Αμερικανοί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...