Για τα αστεράκια…

Ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε χθες στον λογαριασμό του στο «Twitter» ένα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσιάζει ένα απάνθισμα προκλητικών δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης και παπαγάλων τους σχετικά με την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και το ρεύμα. Καλά ως εδώ…

Το ζήτημα, όμως, βρίσκεται στην εναλλακτική λύση που προτείνει ο καθένας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στις προκλήσεις της προς τον λαό που υποφέρει.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο – πολύ γνωστές και αυτές επαναλαμβάνει και το βίντεο: Μείωση (και όχι κατάργηση) του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα «στο όριο που επιτρέπει η ΕΕ», μείωση (και όχι κατάργηση) του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, πλαφόν στις τιμές Ενέργειας και κατώτατο μισθό 800 ευρώ (προφανώς χωρίς κατάργηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου και όταν ο ίδιος ως κυβέρνηση τον διαμόρφωσε στα 650 ευρώ).

Το βίντεο «κορυφώνει» με την προτροπή «όπως κάνουν οι κυβερνήσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη» και με τα αστεράκια της ΕΕ να… ανεμίζουν. Με άλλα λόγια, αν καταλαβαίνουμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ:

1) Να προχωρήσει την καταστροφική πολιτική της απολιγνιτοποίησης και του εμπορίου ρύπων της ΕΕ, που έχει φέρει ανεργία στους εργαζόμενους και ενεργειακή φτώχεια στον λαό, αφήνοντας τον πλούτο της χώρας ανεκμετάλλευτο.

2) Να συνεχίσει τη λειτουργία του χρηματιστηρίου Ενέργειας, το οποίο άλλωστε ο ίδιος θεσμοθέτησε σαν βασικό στοιχείο της «απελευθέρωσης» της συγκεκριμένης αγοράς, από όπου προκύπτουν οι απίστευτες τιμές που φτάνουν μέχρι και τα 600 ευρώ/MWh. Τα περί «χρηματιστηρίου με πλαφόν» τα ακούνε οι «επενδυτές» και γελάνε…

3) Να προχωρήσει στη στρατηγική της απεξάρτησης από το ρώσικο φυσικό αέριο και την αντικατάστασή του, για παράδειγμα, με το πολύ πιο ακριβό αμερικάνικο LNG.

4) Να συνεχίσει στη λογική των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς και στα καύσιμα με ψίχουλα, τα οποία παίρνει από τους φτωχούς για να δίνει στους εξαθλιωμένους, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο μένει στο απυρόβλητο ή κερδίζει και περισσότερα, όπως οι Έλληνες εφοπλιστές.

Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και αυτά κάνουν και «οι κυβερνήσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη», ανάμεσά τους και οι αγαπημένες του ΣΥΡΙΖΑ, σοσιαλδημοκρατικές.

Ποιος είναι, τελικά, ο λόγος να βγάλεις ένα βίντεο για να καλέσεις την κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει αυτά που ήδη κάνει; Μάλλον, τελικά, βγήκε μόνο για να «παίξουν» τα αστεράκια της ΕΕ… Και είναι και αυτό εξίσου μεγάλη πρόκληση προς τον λαό!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...