Για την αεροναυτική άσκηση «EUNOMIA 2/2021»

Οκτώβριος 2021 – Άσκηση «EUNOMIA 2/2021» – Ανατ. Μεσόγειος / EUROKINISSI

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η αεροναυτική άσκηση «EUNOMIA 2/2021», που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των χωρών Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου, στα πλαίσια της τετραμερούς πρωτοβουλίας «QUAD».

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται και η Ελλάδα συμμετείχε με μέσα και προσωπικό των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της διοίκησης «Ειδικού Πολέμου» του ΓΕΕΘΑ.

Η QUAD, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, καταδεικνύει δήθεν «την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».     Η αλήθεια όμως είναι ότι μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες με τη συμμετοχή  των ενόπλων δυνάμεων τους σε ανάλογες συνεργασίες επιδιώκουν να κερδίσουν περισσότερους «πόντους» στον ανταγωνισμό τους με αντίπαλες χώρες, ενώ η συμμετοχή για την χώρα μας σημαίνει όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους επιθετικούς σχεδιασμούς! Επίσης και οι εξοπλισμοί των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας -που είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο- εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ (και όχι μόνο…) και όχι την άμυνα της χώρας!

Υποπλοίαρχος (ΕΑ) Α. Κορωνακος ΠΝ


Δείτε ακόμα...