Για την κατασκευή Νατοϊκού ελικοπτέρου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας defensenews.com, ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός του ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ελλάδα θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα με την ονομασία «Next-Generation Rotorcraft Capability», για την κατασκευή ενός νέου ελικοπτέρου για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Το νέο αυτό ελικόπτερο θα αντικαταστήσει, μετά το 2040, όλους τους ήδη υπάρχοντες Νατοϊκούς τύπους ελικοπτέρων, τα οποία θα αποσυρθούν μεταξύ 2035 και 2040.

Ήδη οι υπουργοί Άμυνας των πέντε κρατών μελών του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για την ανάπτυξη του νέου ελικοπτέρου, με νέες επιχειρησιακές δυνατότητες για τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Μάλιστα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε: «Επενδύοντας στους πόρους μας και διοχετεύοντας τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες μέσω ενός πολυεθνικού πλαισίου, διασφαλίζουμε ότι οι σύμμαχοι θα είναι εξοπλισμένοι με τις καλύτερες διαθέσιμες δυνατότητες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση του τεχνολογικού πλεονεκτήματος του ΝΑΤΟ».

Τα δημοσιεύματα σχετικά με το νέο επιθετικό ελικόπτερο αναφέρουν επίσης ότι οι υπουργοί Άμυνας από τις συμμετέχουσες χώρες θα υπογράψουν ένα νομικά δεσμευτικό μνημόνιο συμφωνίας (MoU), ώστε να αρχίσει η ανάπτυξη του νέου ελικοπτέρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετέχει σε Νατοϊκά εξοπλιστικά προγράμματα. Εκτός από την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για πολεμικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις, οι αστικές κυβερνήσεις, της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υποτάσσουν τους σχεδιασμούς και στις υποχρεώσεις, στον τομέα της άμυνας και της πολεμικής βιομηχανίας, στις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, καθώς και τις ανάγκες του κεφαλαίου, που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα.

Η προσαρμογή και ο σχεδιασμός των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολεμικής βιομηχανίας στις παραπάνω ανάγκες και κατευθύνσεις, όπως εξοπλισμοί με βάση τις Νατοϊκές ανάγκες, συγκέντρωση της πολεμικής βιομηχανίας στην Ευρώπη σε Γερμανία-Γαλλία, Ένοπλες Δυνάμεις προσαρμοσμένες στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και την Κίνα, έχει σοβαρές επιπτώσεις και συνέπειες για το λαό μας.

Η χώρα μας κατέχει ηγετική θέση σε ποσοστό στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) ως προς τις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς, ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Έχει αποσπάσει τα εύσημα από τους ιμπεριαλιστές και τον Τράμπ.

Ο λαός μας πληρώνει αδρά για να κατασκευάζουν φονικά όπλα οι πολεμικές βιομηχανίες, τι στιγμή που διαρκώς μειώνονται οι δαπάνες στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κ.α

Δ.Βα

Δείτε ακόμα...