Ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί

ΚΚΕ Συγκέντρωση στο Σύνταγμα- Στρατιώτες

Πρόσφατα κυκλοφόρησε κάλεσμα του ΚΚΕ, για συγκέντρωση χρημάτων, το δίμηνο Νοέμβρη – Δεκέμβρη, με σκοπό την οικονομική του ενίσχυση.

Πρόκειται για κείμενο που ξεπερνάει τα στενά κομματικά πλαίσια όπως συνηθίζουμε να λέμε αρκετές φορές. Προκάλεσε εντύπωση και συζητήσεις η ευρύτητα του περιεχομένου του. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που δηλώνει ότι η συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την οικονομική του ενίσχυση, οφείλεται σε χρήματα που συγκεντρώνονται από τον απλό λαό, από το υστέρημά του. Το ΚΚΕ αντλεί δύναμη από τη μικρή ή τη μεγάλη συνεισφορά του απλού κόσμου, του μεροκαματιάρη, των γυναικών, των σπουδαστών, του φτωχού αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου.

Στην προσπάθεια αυτή μπορεί να συμμετέχει και η στρατευμένη νεολαία. Να ανοίξει συζητήσεις στις μονάδες και να συγκεντρώσει συμβολικό ποσό για την ενίσχυσή του.

Πέρα από την αναγκαιότητα της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, στην ανακοίνωση αναλύονται τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό μας, τη στρατευμένη νεολαία, αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, που τους τελευταίους μήνες τους απασχολούν ιδιαίτερα, αναφέροντας:

Όσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα δυναμώνει η μάχη για την υγεία του λαού, ο αγώνας για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την οικονομική κρίση. Θα ενισχύεται η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους, με εργατική εξουσία, σοσιαλισμό.”

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τον αγώνα ενάντια στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής: “Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε πάντα στον αγώνα ενάντια στο φασισμό – ναζισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννάει. Μαζί με το λαό έγραψε λαμπρές σελίδες, πολεμώντας τους ναζί καταχτητές και τους συνεργάτες τους, με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ. Συνέβαλε αποφασιστικά και δόθηκε πλήγμα στη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή. Με ισχυρό ΚΚΕ και το λαό στην εξουσία θα μπει οριστικά ο ναζισμός – φασισμός στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.”

Για όλους τους παραπάνω λόγους το κείμενο αυτό πρέπει να απασχολήσει και να διαβαστεί από όλους, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τη στρατευμένη νεολαία και για το σκοπό αυτό το παραθέτουμε ολόκληρο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...