Για την προκλητική εκδήλωση προβολής αντικομμουνιστών εγκληματιών στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε νέα αποκρουστικά ύψη ανεβαίνει ο αντικομμουνισμός στην ΕΕ. Εκδήλωση με τίτλο «Οπλισμένοι ενάντια στον Κομμουνισμό» διοργανώνει ο Τσέχος Ευρωβουλευτής Βόντρα και πρώην Υπουργός Άμυνας, του συντηρητικού ODS μέλους της ομάδας των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Ρεφορμιστών», όπου θα προβληθεί το ομώνυμο «ντοκιμαντέρ» μίσους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πρωταγωνιστή των «γεγονότων», Γιόζεφ Μασίν, που διηγείται το εμετικό αυτό κατασκεύασμα.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, ο Μασίν, μαζί με τον αδελφό του, κατά την περίοδο 1951-1953 οργάνωσαν σειρά εγκληματικών υπονομευτικών ενεργειών και προβοκάτσιες τις οποίες υμνεί το “ντοκιμαντέρ” όπως μεταξύ άλλων: δολοφονίες τριών ανθρώπων, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς, ληστείες τραπεζών, εμπρησμοί αγροτικών κολεκτίβων σε χωριά της Μοραβίας, πριν διαφύγουν στο εξωτερικό, με την κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με στόχο να εκπαιδευτούν από τις Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σε τεχνικές ανταρτοπολέμου για την ανατροπή του σοσιαλισμού. Το εγκληματικό παρελθόν του είναι μάλιστα τέτοιο που ως κι η προεδρεία της Τσεχίας, γνωστή για το αντικομμουνιστικό της μένος, αρνήθηκε επανειλημμένα να του απονείμει «βραβείο».

Αυτήν την αποκρουστική εκδήλωση έσπευσε να …χαιρετίσει ο ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης». 

Δεν προκαλεί έκπληξη η ηρωοποίηση τέτοιων εγκληματιών από τους πιο ένθερμους ευρωνατοϊκούς λακέδες στην Τσεχία και στις υπόλοιπες πρώην σοσιαλιστικές χώρες, με την κάλυψη και μέσα στη ζεστή “αγκαλιά” του Ευρωκοινοβουλίου, όταν στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στηρίζουν πλήρως και με κάθε μέσο το καθεστώς Ζελένσκι και φασιστικές ομάδες τύπου Αζόφ. Άλλωστε αυτές οι αποκρουστικές δυνάμεις ενθαρρύνονται από τα ευρωενωσιακά και με σκοπιμότητα κηρύγματα που επιχειρούν να ταυτίσουν την άλλη πλευρά των ληστών, την καπιταλιστική Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η επίσημη πολιτική “εξίσωσης φασισμού-κομμουνισμού” αποτελεί πολιτική ξεπλύματος κάθε είδους ακροδεξιού, φασιστικού, μορφώματος του παρελθόντος και του παρόντος και σκληρών μέτρων ενάντια σε Κομμουνιστικά Κόμματα, σε ριζοσπάστες αγωνιστές που αγωνίζονται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην βαρβαρότητα που διαρκώς γεννά το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζεται η ΕΕ, τα μονοπώλια κι η εξουσία τους.

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον και έχει αποδείξει ότι μπορεί να εγγυηθεί τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες. Όσο τα αδιέξοδα του εκμεταλλευτικού συστήματος θα βασανίζουν το λαό, τόσο περισσότερο μανιασμένα θα προσπαθούν τα αστικά επιτελεία να αμαυρώσουν την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού που είναι γραμμένη στις μνήμες των λαών που τον έζησαν και δεν ξεγράφεται με αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις, ανιστόρητα μνημόνια κι αποφάσεις με ειδικό στόχο τη νεολαία. Όσο πιο μανιασμένα επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριό τους, τόσο περισσότερο θα εκτίθενται, ηρωοποιώντας και υπερασπίζοντας ανοιχτά ναζιστικά αποβράσματα, δολοφόνους, εγκληματίες. Όμως, παρά τις μάταιες προσπάθειές τους να αμαυρώσουν το σοσιαλισμό, η κοινωνική εξέλιξη δεν σταματά. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά το φασισμό, τις κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη φτώχεια και την ανεργία, σαν το αποφασίσουν οι λαοί θα πάρει τη θέση που του αρμόζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τα παραπάνω τονίζει με σχετικό της Δελτίο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...