Για τις μετεγγραφές φοιτητών αδελφών μαθητών Παραγωγικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων

Ορκωμοσία Σπουδαστών Ιης Τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών
Ορκωμοσία Σπουδαστών Ιης Τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών – 16/10/2020 – ΣΜΥ

Ερώτηση προς τους  Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Παιδείας με θέμα τις μετεγγραφές φοιτητών αδελφών μαθητών Παραγωγικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος ΠαπαναστάσηςΘανάσης Παφίλης, Γιάννης Δελής και Αφροδίτη Κτενά.

Αναλυτικά:

Με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. καταργήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 76 του νόμου 4692/2020. Πιο συγκεκριμένα ο νόμος αυτός έδινε τη δυνατότητα μετεγγραφής και στα αδέλφια σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) ή Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την περιφερειακή ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας, όπως συμβαίνει με τους λοιπούς φοιτητές αδέλφια φοιτητών τμημάτων ΑΕΙ/ΑΕΑ.

Η κυβέρνηση έκτοτε, και παρά το γεγονός της ανάδειξης του προβλήματος από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μέσω της διαδικασίας των ερωτήσεων (1773/16 Νοέμβρη 2020), δεν έχει λύσει το πρόβλημα μέχρι και σήμερα, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της να μεταφέρει την ευθύνη από το ένα υπουργείο στο άλλο και στο συγκεκριμένο πρόβλημα να απαντάει ότι δεν είναι πρόβλημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ειδικά για τη φετινή χρονιά, σε μια περίοδο που η ακρίβεια πιέζει αφόρητα τις λαϊκές οικογένειες, είναι πολλαπλάσιοι οι φοιτητές που θα βρεθούν σε αδιέξοδο και σε αδυναμία παρακολούθησης των σπουδών τους σε άλλη πόλη, αδυνατώντας να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Το πρόβλημα αυτό αναδεικνύει με έγγραφό της και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.).

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα μετεγγραφής και στους/στις φοιτητές/τριες που είναι αδέλφια σπουδαστών που σπουδάζουν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) ή στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), τα οποία βρίσκονται σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την περιφερειακή ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας.

Δείτε ακόμα...