Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο

Μητσοτάκης Κύπρος
Από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη στη Λευκωσία, Πηγή: EUROKINISSI

Την ανάγκη κοινού βηματισμού Ελλάδας – Κύπρου το προσεχές διάστημα ενόψει των μείζονων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις διευθετήσεις θαλασσίων ζωνών στο τραπέζι, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη.

Στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, οι δύο ηγέτες επιμένουν πως οι δύο χώρες «τα πηγαίνουν καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη», παρά το γεγονός ότι αρνούνται να πάρουν μέτρα προστασία των εργαζομένων στους χώρους υπερμετάδοσης, όπως οι χώροι εργασίας, τα ΜΜΜ, την ίδια ώρα που το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Στην Ελλάδα μάλιστα, πολύ πριν την έξαρση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση μείωσε κατά 600 εκ. ευρώ, τις δαπάνες υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με το βλέμμα στραμμένο για άλλη μία φορά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε την εξάρτηση των δύο χωρών από τον κλάδο, καθώς επίσης και την ανάγκη να «να είναι συντονισμένες οι δύο χώρες για να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες υπό προϋποθέσεις που θα θέσουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα και την Κύπρο».

Με βάση τα δεδομένα της προηγούμενης φοράς που άνοιξε ο τουρισμός, με προϋποθέσεις τα πρωτόκολλα κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων και σε συνδυασμό με το φιάσκο που προκάλεσαν ΕΕ – Κυβερνήσεις – Φαρμακοβιομήχανοι στην εμβολιαστική διαδικασία, ο λαός μας πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.

Το ίδιο ισχύει και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει την στήριξη της κυβέρνησης στην λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που αξιοποιείται για την οριστική διχοτόμηση του νησιού, δίνοντας και την αναγκαία κάλυψη στον ρόλο των συμμάχων της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Και οι δύο πλευρές, εξακολουθούν να καλλιεργούν αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ, προσμένοντας στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την ώρα μάλιστα που ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι αυτοί που κάνουν διαχρονικά “πλάτες” στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και συζήτησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τον τουρισμό αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη πολεμική διασύνδεση των δύο χωρών. Έπεται η συνέχεια…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...