Γιάννης Δελής: «Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, απουσιάζουν τα μέτρα πρόληψης από τις πυρκαγιές»

Δελής
Πηγή : Eurokinissi

«Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία: Το καλοκαίρι καιγόμαστε, το χειμώνα πνιγόμαστε», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε πως από τα εκάστοτε κυβερνητικά μέτρα λείπει κάθε χρόνο το στοιχείο της πρόληψης, το οποίο θα πρέπει να μπει στο επίκεντρο των διεκδικήσεων. «Απουσιάζει η πρόληψη ως έννοια και ως πρακτική από όλες τις κυβερνήσεις», όπως σημείωσε.

Ο Γ. Δελής επισήμανε πως κάθε χρόνο καθαρίζεται μόλις το 1% των δασικών εκτάσεων της χώρας, υπογραμμίζοντας πως εξαιτίας αυτού υπάρχει μια βόμβα μέσα στα δάση. «Αυτό συμβαίνει στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί, όπου καίγεται ένα από τα πιο σημαντικά πάρκα της Ευρώπης, επειδή το δάσος έχει να καθαριστεί δεκαετίες», ανέφερε.

«Όταν δεν έχεις τα μέσα, όταν δεν έχεις το ανθρώπινο δυναμικό, όταν δεν έχεις καθαρίσει το δάσος, τότε θα τα ρίχνεις όλα στην ”κλιματική αλλαγή”», πρόσθεσε. Ασφαλώς και δεν είχαμε νεκρούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόμαστε τις απίστευτες ζημιές που υπάρχουν, συνέχισε, επισημαίνοντας πως «λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας έχουν καεί εκατοντάδες σπίτια».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε πως είναι επιφανειακές οι αναλύσεις περί απομόνωσης της Τουρκίας, καθώς αποτελεί «πολύφερνη νύφη» για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ που θέλουν να προσδεθεί ακόμη περισσότερο στο «δυτικό» στρατόπεδο. «Αυτό το παζάρι παίζεται», σημείωσε, προειδοποιώντας πως αυτό «είναι πολύ επικίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας». Παράλληλα, ανέδειξε τους κινδύνους από την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στον Ουκρανία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...