Γιάννης Δελής: Την επόμενη μέρα, ένα ισχυρό ΚΚΕ θα είναι μπροστά στους αγώνες του λαού

Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι προαποφασισμένο και προδιακηρυγμένο από τα αστικά κόμματα και έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο κανάλι «Action 24» το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μάη. 

Σημείωσε πως στα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαφορές, όμως στην κυβερνητική κατεύθυνση και τις βασικές στρατηγικές της ασκούμενης πολιτικής λένε τα ίδια πράγματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για δημοσιονομική πειθαρχία και ο κ. Τσίπρας για δημοσιονομική εξισορρόπηση. Συμφωνούν όλοι τους, ότι είμαστε στην εποχή των αναγκαίων – ματωμένων για το ΚΚΕ – πρωτογενών πλεονασμάτων, δίνουν όρκους πίστης στην πράσινη ανάπτυξη που φέρνει πράσινα χαράτσια για τον λαό».

Όλα αυτά, συμπλήρωσε ο Γ. Δελής, είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης μέρας, τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου είναι προαποφασισμένα και η διαφορά των αστικών κομμάτων είναι η προσπάθειά τους να τα παρουσιάσουν και να τα προωθήσουν το καθένα με τον δικό του τρόπο. 

Καταλήγοντας, τόνισε, πως την επόμενη μέρα, ένα ισχυρό ΚΚΕ θα μπορέσει μαζί με το λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει τη δεδομένη αντιλαϊκή πολιτική. Θα είναι δίπλα στους ανθρώπους, όταν θα πάνε να τους πάρουν το σπίτι, θα είναι μπροστά στους αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή και στους αγώνες για τα δικαιώματα του λαού. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...