Γιάννης Δελής: «Το ΚΚΕ δεν επιλέγει ιμπεριαλιστή και ληστή»

Δελής
Πηγή : Eurokinissi

Το ΚΚΕ δεν επιλέγει ιμπεριαλιστή και ληστή και το εφαρμόζουμε στην πράξη, τόνισε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» αναφορικά με το γεγονός ότι η ΚΟ δε θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της Βουλής όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ το ίδιο ακριβώς θα έκανε αν στην ελληνική Βουλή απευθυνόταν είτε ο Πούτιν, είτε ο Μπάιντεν. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι, η οποία αποτελεί μέρος του προβλήματος, έβαλε και αυτή το χέρι της για την ένταση των ανταγωνισμών όλο το προηγούμενο διάστημα, που κορυφώθηκαν με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας.

Ο Γ. Δελής τόνισε ότι το ΚΚΕ ζητά να σταματήσει αμέσως αυτό ο πόλεμος και εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία επιτίθεται και στο δικό της λαό με αντιλαϊκά μέτρα, με την απαγόρευση του ΚΚ της Ουκρανίας ακόμα και με την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα τους αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής, Γιώργου Λαμπρούλη, επειδή συμπαραστάθηκε στις διώξεις των ουκρανών κομμουνιστών το 2014.

Όσον αφορά τις κυρώσεις, επεσήμανε ότι αυτοί που την πληρώνουν είναι οι ίδιοι οι μικροί αγρότες και παραγωγοί, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ μεγάλο προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθεί από δω και πέρα η ίδια τους η ζωή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...