Γιάννης Γκιόκας: «Η λέξη πρόληψη από τις πυρκαγιές δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο καμίας κυβέρνησης»

Ο Γιάννης Γκιόκας, μαζί με άλλα μέλη του ΚΚΕ, στην περιοδεία σε γειτονιές της Παλλήνης μετά την πυρκαγιά

Αποτελεί «πρόκληση η μαγική εικόνα που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ότι δήθεν υπήρξαν περιορισμένες ζημιές στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής», τόνισε, μιλώντας στον «Ελλάδα FM», ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αν. Αττικής του Κόμματος.

«Εμείς ήμασταν από την πρώτη στιγμή εκεί, και εγώ και η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ, όπως επίσης ήμασταν και τις επόμενες δύο ημέρες. Με επίσκεψη στους οικισμούς και στους κατοίκους που υπέστησαν καταστροφές. Οι διαπιστώσεις είναι ότι μιλάμε για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, σε καλλιέργειες, σε μικρές επιχειρήσεις, σε αυτοκίνητα, που διαψεύδουν πανηγυρικά αυτή τη μαγική εικόνα που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε. 

Σημείωσε πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικισμοί που δεν έχουν ρεύμα και κάτοικοι που δίνουν μάχη μόνοι τους να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

Ο Γ. Γκιόκας ανέδειξε τη βασική αιτία που κάθε χρόνο προκαλούνται μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές. Όπως εξήγησε, αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού με επίκεντρο την πρόληψη. «Η λέξη πρόληψη δεν υπήρχε και δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο καμίας κυβέρνησης», τόνισε και συμπλήρωσε πως «επικαλούνται σειρά δικαιολογιών για “ακραία καιρικά φαινόμενα”, το “ανάγλυφο της περιοχής”, την κλιματική αλλαγή. Όμως όταν μιλάμε για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, πρέπει να συνυπολογίζει αυτούς τους παράγοντες». 

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ, εδώ και χρόνια, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιεί περιοδείες σε Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής για να αναδειχθούν τα ζητήματα και «αυτό που εισπράττουμε κάθε φορά, από την κάθε κυβέρνηση, είναι ότι υπάρχει ετοιμότητα, επάρκεια, σχετικές διαβεβαιώσεις με τη “σέσουλα”, όμως αυτά διαψεύδονται αμέσως μετά με τις καταστροφές που έρχονται». 

Τέλος, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ διεκδικεί 100% αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι. «Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο», τόνισε και επισήμανε ότι πρέπει να συνοδευτούν με πολλά άλλα μέτρα ανακούφισης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...