Γιάννης Γκιόκας: Τραγικά επίκαιρο το αίτημα για τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική

Στις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει τόσο το ΕΚΑΒ σε όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά και ειδικότερα στα τραγικά προβλήματα στις δομές Υγείας της Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Αν. Αττική, μιλώντας στο «Attica TV», με αφορμή τον θάνατο της 19χρονης εγκυμονούσας στη Νέα Μάκρη που περίμενε για 5 ώρες ασθενοφόρο.

Ο Γ. Γκιόκας επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκης στο όποιο διακομίστηκε η άτυχη γυναίκα, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο σημείο αυτό, ο Γ. Γκιόκας υπενθύμισε ότι τον περασμένο Οκτώβρη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση καταγράφοντας όλα τα στοιχεία που είναι ανατριχιαστικά και αφορούν σε καταγεγραμμένες καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, στην Αττική θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω από 100 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες. Αυτή τη στιγμή «στα χαρτιά» υπάρχουν 90, αλλά τα πραγματικά διαθέσιμα οχήματα είναι 45-50, ανέφερε.

Ίδια είναι επίσης η κατάσταση και με το προσωπικό, καθώς πολλοί είναι επικουρικοί, ενώ υπάρχουν μεγάλα κενά, με αποτέλεσμα ακόμα και αν υπήρχαν τα οχήματα, δεν θα υπήρχε το αντίστοιχο προσωπικό να τα επανδρώσει και να τα λειτουργήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε τα συνήθη περιστατικά, όπως αιμοκαθάρσεις, εξιτήρια, επαναληπτικές εξετάσεις.

Ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι στην Ανατολική Αττική η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς συνδυάζεται με την κατάσταση που έχουν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας, οι οποίες είναι απομακρυσμένες περιοχές και τα κοντινότερα νοσοκομεία σε απόσταση μίας ώρας, για όποιον διαθέτει δικό του όχημα. Έτσι, τα κέντρα υγείας δέχονται μεγάλη πίεση, λειτουργούν οριακά εδώ και χρόνια, ίσα για να προσφέρουν υποτυπώδεις υπηρεσίες, με πολύ μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω ο Γ. Γκιόκας ξεκαθάρισε ότι είναι επίκαιρο το αίτημα των κατοίκων στην Ανατολικής Αττικής να φτιαχτεί επιτέλους ένα νοσοκομείο στην περιοχή, γιατί αλλιώς θα συνεχίσει ο λαός της περιοχής να βιώνει τραγικά περιστατικά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...