Γιάννης Πρωτούλης: Ο αγώνας για την απομόνωση της ναζιστικής ιδεολογίας πρέπει να είναι συνεχής

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που συνεδρίασε χτες, πραγματοποίησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή τη Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Οπως είπε, «σαν σήμερα (σ.σ χθες), στις 27 Γενάρη του 1945, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε τους κολασμένους του στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς και αποκάλυψε σε όλη την ανθρωπότητα τη φρίκη του ολοκαυτώματος, που σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο θα την είχαν κουκουλώσει κάτω από το χαλί της Ιστορίας αυτοί που και σήμερα θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία».

Πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό τέτοιες μέρες μνήμης οι εκπαιδευτικοί και κάθε τίμιος άνθρωπος να τις διδάσκουν και να συνεχίζεται ο αγώνας για την απομόνωση της ναζιστικής ιδεολογίας και δράσης, την απομόνωση των υμνητών του Χίτλερ, της εγκληματικής δηλαδή Χρυσής Αυγής».

Τόνισε ότι αποτελεί «στίγμα» για το Περιφερειακό Συμβούλιο το γεγονός ότι η ναζιστική οργάνωση εξακολουθεί να εκπροσωπείται ακόμα και σήμερα ως παράταξη, «ιδιαίτερα μια τέτοια μέρα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...