Γιώργος Μαρίνος: Η κυβέρνηση επιδιώκει την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας επιδιώκει να ενσωματωθούν περισσότερο η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις στα πολιτικά και στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την περαιτέρω εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καθώς και τη στρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στο πλαίσιο των καπιταλιστικών ανταγωνισμών τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου. 

Σημείωσε ότι τα ουσιαστικά δεδομένα που καθόρισαν τη σύνταξη αυτού του νομοσχεδίου και θα καθορίσουν και τα επόμενα κυβερνητικά βήματα, είναι η «ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας», την οποία στηρίζουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, η οποία προβλέπει την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα και τη βαθύτερη ένταξη των ενόπλων δυνάμεων στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην αντιπαράθεση με Ρωσία, Κίνα και Ιράν. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, η εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεων προχώρησε παραπέρα, με την υλοποίηση των αποφάσεων των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και εκτοξεύτηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιούλη 2023. Επεσήμανε ότι  η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο και χρησιμοποιείται για την προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων, όπλων και πυρομαχικών.

Στάθηκε και στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, όπου η χώρα στηρίζει το κατοχικό ισραηλινό κράτος και κατ’ επέκταση τη γενοκτονία που αυτό διαπράττει εις βάρος του παλαιστινιακό λαού, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην παρουσία της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι το ΚΚΕ απαιτεί να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα«Ύδρα», να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να αναγνωρίσει τώρα η κυβέρνηση ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβερνητική πολιτική για τον λαό και τη χώρα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα των διεθνών σχέσεων οξύνονται μέσα στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και καταρρίπτονται οι  μύθοι περί ΝΑΤΟ – «εγγυητή ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή». 

Σημείωσε ότι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου «μαρτυρά» πολεμική προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων με «ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές» και συγκεκριμένα, με συνολική διάρθρωση και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά και με αλλαγές στην ελληνική Πολεμική Βιομηχανία, στην οποία, με το νομοσχέδιο, εισάγονται «πιο επιθετικά» επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του νομοσχεδίου που μιλάει για τον «εκσυγχρονισμό» λειτουργίας των στρατιωτικών σχολών, ο Γ. Μαρίνος σχολίασε εμφατικά ότι ήδη πραγματοποιούνται πολύ επικίνδυνα προγράμματα του ΝΑΤΟ στα ελληνικά πανεπιστήμια και το νομοσχέδιο στοχεύει ακριβώς στην ενίσχυσή τους. 

Τέλος, τόνισε ότι η κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στο εν λόγω νομοσχέδιο αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση και αντιστοιχεί πλήρως με τα συμφέροντα του λαού και την ανησυχία του για τους κινδύνους της εμπλοκής της χώρας που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων.

Δείτε ακόμα...