Γιώργος Στεφανάκης: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ γιατί χρειάζονται νέοι αγώνες μετά τις εκλογές

Το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, για το λαό δεν είναι το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί, αλλά «να βγουν αδύναμα τα κόμματα που μας έχουν φέρει σε αυτό το χάλι και δυνατό το ΚΚΕ, ούτως ώστε οι επόμενοι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες να είναι νικηφόροι», τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ Νews. 

Περιγράφοντας την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές και το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, ανεξαρτήτως σύνθεσης, επισήμανε ότι υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι το νέο υπερμνημόνιο, ενώ επί της ουσίας τα προηγούμενα μνημόνια δεν έφυγαν, αφού δεν καταργήθηκε κανένας μνημονιακός νόμος. Στο ενδεχόμενο δε νέας καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα την πληρώσουν, όπως πλήρωσαν την προηγούμενη κρίση. 

Ο Γιώργος Στεφανάκης υπογράμμισε πως από τις 22 του μήνα πρέπει να ξεκινήσουν νέοι αγώνες, «για να αποτρέψουμε τα χειρότερα» και για «να καταργήσουμε τους αντεργατικούς νόμους».

Απαντώντας στον υποψήφιο της ΝΔ Ν. Μανωλάκο που μίλησε για «νέους ανθρώπους με παλιά περπατησιά» επειδή το ΚΚΕ δεν θέλει να συμμετάσχει σε αντιλαϊκή κυβέρνηση, επισήμανε πως το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε μια κυβέρνηση των εργατών. «Αυτό είναι το πραγματικά νέο και όχι η σαπίλα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», σημείωσε. 

«Αυτοί που λένε ότι δεν είναι ίδιοι μαζεύτηκαν στην Πάτρα για να ρίξουν τον Πελετίδη, αυτοί που λένε ότι δεν είναι ίδιοι μαζεύτηκαν στην Καισαριανή σε ένα ψηφοδέλτιο για να μη βγει κομμουνιστής δήμαρχος. Αυτοί που λένε ότι δεν είναι ίδιοι, στο εργατικό κίνημα, στην ΓΣΕΕ και σε άλλα σωματεία έχουν μαζευτεί όλοι μαζί και στηρίζουν τους εργοδότες», είπε. 

Για το ντιμπέιτ υπενθύμισε πως το ΚΚΕ είχε ζητήσει να γίνει μια ελεύθερη συζήτηση, χωρίς περιορισμούς, χωρίς χρονόμετρα για να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...