Γραφείο τύπου του ΚΚΕ: Την Πέμπτη στα Χανιά η κηδεία του Μίκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης διευθύνει...
Ο Μίκης Θεοδωράκης διευθύνει…

Ανακοίνωση για τη διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος στη Μητρόπολη και για την κηδεία στα Χανιά εξέδωσε το Γραφείο τύπου του ΚΚΕ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί προσωπική επικοινωνία του Δημήτρη Κουτσούμπα με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/9/2021 στο Γαλατά Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3:00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη από τις 10:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3:00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. “Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του στο Γαλατά Χανίων όπου την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη σε ώρα που θα προσδιοριστεί στην εκκλησία του χωριού θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία”.

Ιδιαίτερη σημασία στην ανακοίνωση έχει το γεγονός ότι το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει σήμερα στις 3:00 αφού δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του δικαστηρίου και τα ασφαλιστικά μέτρα και αφού θα έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα με τον τόπο ταφής του.

Όπως προκύπτει επίσης από την ανακοίνωση την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών θα πραγματοποιηθεί “τελετή αποχαιρετισμού” ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στην εκκλησία του γαλατά Χανίων.

Η ακριβής ώρα της τελετής αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στα Χανιά θα παραστεί όλη η οικογένεια και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αλλά και η 20μελής ορχήστρα που φέρει το όνομα του μουσικοσυνθέτη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...