Η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο ότι πέφτει στην «παγίδα των προκλήσεων της Ελλάδας»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

Την έντονη καταδίκη του για τις «αβάσιμες», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, εκφράζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της χώρας μας».

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνονται οι τουρκικές αιτιάσεις περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου από την Ελλάδα. Κατηγορεί την Ελλάδα ότι «απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά της», εξοπλίζοντας τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε αντίθεση με τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης και του Παρισιού και ότι διατηρεί την «παράνομη και άδικη στάση της» ότι «μπορεί μονομερώς να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 ναυτικών μιλίων».

Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «η Τουρκία δεν έχει μάτια στη γη κανενός» αλλά δεν θα κάνει «τα στραβά μάτια στην απειλή για την ασφάλεια του λαού μας».

Καταλήγοντας ζητά από τη Γερμανία «αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας» να «καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...