Η Άγκυρα στέλνει 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στα σύνορα

Έβρος Επεισόδια
Φώτο αρχείου / Πηγή : Eurokinissi

Οι δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας είναι για έβδομη μέρα σε συναγερμό στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είναι ανεπτυγμένες κατά μήκος του ποταμού Έβρου και συνεχίζουν να αποτρέπουν την είσοδο στη χώρα των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών, που παραμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς στην τουρκική πλευρά.

Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν, με προπαγάνδα και fake news. Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στέλνουν 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίσουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις τραυμάτισαν 164 ανθρώπους και προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 ανθρώπους πίσω στην Τουρκία.

Εκτός από αυτά η Τουρκία προχώρησε και σε μια ακόμη πρόκληση, καθώς σύμφωνα με το CNN Turk, τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις Καστανιές του Έβρου και «επέβλεψε» την τακτική κατάσταση στα σύνορα. Το ελικόπτερο ανήκε στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή. Παρέμεινε πάνω από την περιοχή για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Στο τουρκικό ελικόπτερο επέβαινε ο τούρκος ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος έκανε αυτοψία από αέρος προκειμένου να δει την διάταξη των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων.

Πληροφορίες από [ΑΠΕ-ΜΠΕ,CNN Turk]

Δείτε ακόμα...