Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε με τον Πολωνό πρωθυπουργό

Καμάλα Χάρις, Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris και ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία καθώς και την αμερικανική βοήθεια για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στην Πολωνία σε τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Η Αντιπρόεδρος αναγνώρισε τη γενναιοδωρία στην ηγεσία της Πολωνίας με τη φιλοξενία εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων και την παροχή ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας, παρέχοντας παράλληλα βοήθεια για την ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Χάρις «επιβεβαίωσε επίσης τη διαρκή ισχύ των σχέσεων ΗΠΑ-Πολωνίας και τις προσπάθειες για την ενίσχυση της συλλογικής μας ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης εγκατάστασης του Στρατού των ΗΠΑ στο Πόζναν».

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης «ευκαιρίες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας για την παραγωγή μη στρατιωτικής πυρηνικής ενέργειας στην Πολωνία, η οποία θα προωθήσει την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, θα υποστηρίξει παγκόσμιες λύσεις για το κλίμα και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας τόσο στην Πολωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...