Η αρχή του νήματος της διαπλοκής βρίσκεται στη σχέση κράτους – επιχειρηματιών

Το ΚΚΕ συμφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το κρατικό χρήμα σε ΜΜΕ, κρατώντας μικρό καλάθι, ορμώμενο από την εμπειρία προηγούμενων Εξεταστικών και των αποτελεσμάτων που έχουν αποφέρει, σημείωσε η βουλευτής του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα μιλώντας στη Βουλή.

Όπως τόνισε, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαφημιστική καμπάνια για την πανδημία δημιούργησε συνθήκες για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και δεν ενίσχυε το δημόσιο σύστημα Υγείας, δεν έκανε προσλήψεις στα σχολεία και δεν στήριζε όσους είχαν ανάγκη.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει όμως παράλληλα ότι μια τέτοια Εξεταστική οφείλει να διερευνήσει συνολικά κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες σε βάθος δεκαετίας, βάζοντας στο κάδρο όλες τις κυβερνήσεις. Θύμισε ότι αυτό προέβλεπε η τροπολογία του ΚΚΕ, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και δεν υποστηρίχθηκε από την αντιπολίτευση. Επίσης, η τροπολογία προέβλεπε το αυτονόητο, δηλαδή τα μηνύματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του λαού από σοβαρές απειλές να μεταδίδονται υποχρεωτικά και δωρεάν από όλα τα Μέσα.

Αποτελεί απάνθρωπο κυνισμό, υπογράμμισε η Μ. Κομνηνάκα, την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν και είναι άρρωστοι να πληρώνουν κιόλας για να τους πουν πώς να προστατευτούν.

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τροφοδοτεί τον αποπροσανατολισμό, καθώς το ενδιαφέρον τους για διαφάνεια είναι υποκριτικό, αφού και οι δύο ως κυβέρνηση χρειάζονται μηχανισμό για να καμουφλάρουν την αντιλαϊκή πολιτική. Η αρχή του νήματος της διαπλοκής βρίσκεται πιο μακριά, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, δηλαδή στη σχέση του αστικού κράτους με τα «μεγάλα πορτοφόλια» που κατέχουν και τα ΜΜΕ και προβάλλουν ό,τι συμφέρει τα δικά τους συμφέροντα.

Κλείνοντας, τόνισε ότι το ΚΚΕ δίνει τη μάχη της αφύπνισης του λαού, ώσπου να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...