«Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι εσωτερικό στοιχείο της ΕΕ»

Η συνδιαλλαγή με τα λόμπι, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, η διαφθορά είναι εσωτερικό στοιχείο της ΕΕ, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Flash FM» της Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής. 

Υπενθύμισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο το ψήφισμα για τα λόμπι που αναφέρει ότι η ικανότητά τους «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Για το ψήφισμα για «σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για τη Ρωσία» τόνισε πως είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα για την κλιμάκωση και την ένταση της εμπλοκής της ΕΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι οι λαοί πρέπει να απορρίψουν τα πολεμικά κελεύσματα και να καταδικάσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ από το 2016, σημείωσε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που είχε αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε! Πρόσθεσε ότι είναι προφανής ο στόχος, να θαφτεί το θέμα που αφορά το ΚΚΕ και η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να συντηρούν μια κοκορομαχία πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...