Η δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας θα αποβεί σε βάρος των δικονομικών δικαιωμάτων

Την αντίθεση του ΚΚΕ με το νομοσχέδιο για τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, καθώς θα αποβεί σε βάρος των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. «Τελικά ο μόνος αναπτυσσόμενος τομέας στο Δημόσιο είναι η Αστυνομία, με διάφορα ονόματα: Πανεπιστημιακή, Δικαστική, Ειδικοί Φρουροί», σχολίασε σκωπτικά. 

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως αντί για προσλήψεις πανεπιστημιακών καθηγητών, δημιουργήθηκε η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και αντί για προσλήψεις προσωπικού στα δικαστήρια, που έχουν μεγάλα κενά, τώρα έχουμε Δικαστική Αστυνομία. 

Υπογράμμισε πως η Δικαστική Αστυνομία θα συνδέεται με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει διαφορετικό ρόλο από αυτόν της Δικαιοσύνης. «Εμείς δεν συμφωνούμε να αναλάβουν αστυνομικοί υπάλληλοι λειτουργίες που θα έπρεπε να ανατίθενται σε όσο γίνεται ανεξάρτητες αρχές», είπε, καθώς η Δικαστική Αστυνομία θα αναλάβει μια σειρά αρμοδιότητες όπως η προκαταρκτική εξέταση και η προανάκριση. 

Ταυτόχρονα, όμως, ανέδειξε τον υποκριτικό χαρακτήρα των διακηρύξεων περί «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι ταξική, καθώς εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους. 

Σε σχέση με την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το λογισμικό «Predator» ανήκει σε εταιρεία από το Ισραήλ, «των στρατηγικών σας συμμάχων», όπως σχολίασε. Επίσης, υπενθύμισε πως όταν το ΚΚΕ κατήγγειλε τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής του Επιτροπής, η ΑΔΑΕ και η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσαν τα χέρια ψηλά» και δεν έδωσαν απαντήσεις. 

Δείτε ακόμα...