Η δημοτική αρχή Πάτρας τίμησε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

Η δημοτική αρχή Πάτρας τίμησε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα
Η δημοτική αρχή Πάτρας τίμησε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

Η δημοτική αρχή Πάτρας, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τη μνήμη των αγωνιστών, που διώχτηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τη χούντα, στα Δημοτικά Σχολεία Αγίας Σοφίας και Δροσιάς, στην πόλη.

Τα συγκεκριμένα σχολεία είχαν μετατραπεί την περίοδο της δικτατορίας σε χώρους φυλάκισης των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους και δεν έσκυψαν το κεφάλι.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, κατέθεσαν στεφάνια στις μαρμάρινες πλάκες – μνημεία, που έχουν τοποθετηθεί από τον δήμο, στα δύο σχολεία, προς τιμήν των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε:

«Πενήντα πέντε χρόνια μετά το πραξικόπημα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία, έχασαν τη ζωή τους, οδηγήθηκαν στις φυλακές, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την ανατροπή του συστήματος εκείνου που ήταν επιλογή αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και εναλλάσσουν τα πραξικοπήματά τους και τις δικτατορίες τους με την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε ώριμοι να βγάλουμε συμπεράσματα. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι εκείνοι που μοχθούν και παράγουν τα πάντα να κάνουν και κουμάντο στη χώρα μας. Να μπορούμε έτσι να έχουμε τα δίκια μας και να εξασφαλίζεται το επίπεδο της ζωής που μπορεί και πρέπει να υπάρχει στη σημερινή εποχή».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...