Η ΕΕ διαμοιράζει καταστολή στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Στη συζήτηση με τον Gérald Darmanin, υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, στο πλαίσιο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών(LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέδειξε τις μαζικές διαρκείς κινητοποιήσεις των νησιωτών  ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ, που μετατρέπει τα ελληνικά νησιά σε φυλακές – αποθήκες ψυχών της ΕΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής ανέφερε συγκεκριμένα:

«Τα αντιδραστικά μέτρα της ΕΕ που απεργάζονται Γαλλία και Γερμανία με τις “πρόθυμες κυβερνήσεις” στρώνουν το έδαφος για τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του νέου “Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο”. Πρώτα απ’ όλα  διαιωνίζουν την άγρια καταστολή, τις επαναπροωθήσεις που οδηγούν στα ναυάγια και τις εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο, τον περιορισμό του δικαιώματος στο άσυλο, τις απελάσεις και το πισωγύρισμα προσφύγων στις χώρες-πύλες εισόδου, όπως η Ελλάδα. Δεν διαμοιράζετε την αλληλεγγύη κύριε υπουργέ αλλά την καταστολή. Πρόκειται για την πολιτική μαζικού εγκλωβισμού των κατατρεγμένων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ  με την σύμπραξη και της τωρινής και της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης.

Αλήθεια πώς τοποθετείστε κ. Darmanin στο γεγονός ότι οι κάτοικοι στα ελληνικά νησιά όπως στη Χίο και τη Λέσβο με μαζικές διαρκείς κινητοποιήσεις τους εναντιώνονται στο σχεδιασμό αυτό της ΕΕ, ενώ στη Χίο μάλιστα απέτρεψαν αποφασιστικά να ξεφορτώσει το πλοίο στο νησί τα μηχανήματα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στις εργασίες κατασκευής της υπερδομής – φυλακής; Πώς τοποθετήστε στο αίτημα που διατρανώνουν τα νησιά τους να πάψουν να είναι φυλακές – αποθήκες ψυχών της ΕΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες;»  

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...