Η Ελλάδα έξω από τον πόλεμο είναι η πατριωτική στάση του ΚΚΕ

Η Ελλάδα έξω από τον πόλεμο, αυτή είναι η πατριωτική στάση του ΚΚΕ τόνισε Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κόμματος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι πάρα πολύς κόσμος συμφωνεί με το ΚΚΕ και αυτό ενοχλεί. 

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έκανε μεγάλη κινητοποίηση στη ρωσική πρεσβεία και πορεία στην αμερικανική και εκφράζει καθημερινά τη συμπαράστασή του στο λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας που θα πληρώσουν και οικονομικά και σε ανθρώπινες απώλειες.

Σχολιάζοντας τα περί πρώτης φοράς πόλεμος στην Ευρώπη με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο υπενθύμισε την Γιουγκοσλαβία, τον βομβαρδισμό από το ΝΑΤΟ το 1999 και την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Πρόσθεσε ότι αυτοί που διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία έκαναν επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη. 

Επί Σοβιετικής Ενωσης οι λαοί της ζούσαν αδελφωμένοι, είπε και σημείωσε ότι πανηγύριζαν τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα για την παλινόρθωση του καπιταλισμού που έφερε αυτά τα αποτελέσματα στην Ουκρανία. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη ρωσική εισβολή και πρόσθεσε ότι φτάσαμε εδώ μετά το πραξικόπημα από Αμερικανούς και Ευρωπαίους στην Ουκρανία το 2014, όταν οι φασίστες σκότωναν και έκαιγαν κόσμο. Είναι δυο τα στρατόπεδα που συγκρούονται στην Ουκρανία για τις πλουτοπραγωγικές πηγές και τους δρόμος μεταφοράς.

Το ΚΚΕ λέει πως οι λαοί δεν πρέπει να είναι ούτε με το ένα ούτε με το άλλο στρατόπεδο, να ξεσηκωθούν  να διώξουν αυτούς που τους πίνουν το αίμα και να πάρουν την εξουσία,  υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...