«Η Ελλάδα θα πρέπει να μάθει από την ιστορία της» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Ο Τούρκος Υπουργόυς Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Με κάθε τρόπο η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει την προβολή των αιτιάσεών της επι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, προβάλλοντας την συνδιαχείρηση του Αιγαίου, που προωθείται από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα είναι μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά της και δόξα τω Θεώ μπορούμε να το κάνουμε και αυτό», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

«Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή, λέγοντας ότι φέτος θα εορταστεί η 100ή επέτειος της «Μεγάλης Νίκης», που τερμάτισε «την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες της Ελλάδας πριν από έναν αιώνα».

Δείτε ακόμα...