Η ελληνογαλλική συμφωνία έχει στόχο την υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Το ΚΚΕ «χάλασε τη σούπα» των δήθεν εθνικών πανηγυρισμών της κυβέρνησης για την ελληνογαλλική συμφωνία, γιατί αποκάλυψε ότι η υπεράσπιση τάχα της ασφάλειας της χώρας είναι ένα ψέμα, τόνισε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό «ERT Open».

Σημείωσε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία, όπως και αυτή με τις ΗΠΑ, έχει στόχο υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και περιλαμβάνει αποστολές και επιχειρήσεις ελληνικών δυνάμεων εκτός συνόρων, όπως στο Σαχέλ και όπου αλλού έχουν συμφέροντα τα μονοπώλια. Δηλαδή, επισήμανε, η συμφωνία αφορά την αστική τάξη που θέλει να αυξήσει τον πλούτο της, καταληστεύοντας ακόμα και άλλους λαούς και μάλιστα ο ελληνικός λαός καλείται να το πληρώσει αυτό και με τα χρήματά του και με το αίμα του.

Ακόμα, ο Ελ. Βαγενάς τόνισε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία προέκυψε μετά την AUKUS, όπου οι ΗΠΑ εστιάζουν την προσοχή τους στην Κίνα στο πλαίσιο της σύγκρουσης για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και η Γαλλία αναλαμβάνει άλλο ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου.

Έθεσε ακόμα τον προβληματισμό για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι σε μια «αμυντική» συμμαχία, το ΝΑΤΟ, και αποδεικνύεται ότι αγοράζουμε όπλα από έναν σύμμαχο, τη Γαλλία, για να προφυλαχτούμε από έναν άλλο σύμμαχο, την Τουρκία. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι με τις πλάτες του ΝΑΤΟ γίνονται οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας και ότι οι εγγυήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ανέδειξε ακόμα την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε μόνο το ζήτημα του Σαχέλ, ενώ επί κυβέρνησής τους συνεχιζόταν η παρουσία ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και επεκτάθηκαν οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας.

Τέλος, τόνισε ότι οι συμφωνίες καταργούνται μόνο με την πίεση και την πάλη των εργαζομένων για μεγάλες κοινωνικές ριζικές ανατροπές.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...