Η ελληνογαλλική συμφωνία είναι καταστροφική για το λαό

«Πολύ καλή για την αστική τάξη» και «καταστροφική για το λαό», χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, την ελληνογαλλική συμφωνία, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απευθυνόμενος στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι στη δευτερολογία του επέλεξε να απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη, οι οποίοι «διαφώνησαν συμφωνώντας» με την κυβέρνηση και απέφυγε να αρθρώσει λέξη για την κριτική του ΚΚΕ στη συμφωνία και κάλεσε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο Ν. Παπαναστάσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «νάρκη στην ειρηνική συμβίωση των λαών της περιοχής», καθώς σκοπός της είναι η εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματιών της Ενέργειας, των Κατασκευών, της πολεμικής βιομηχανίας. Σημείωσε ότι η «γαλλική μπότα» συνθλίβει το λαό της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, τον δολοφονεί και τον ξεριζώνει γιατί εκπροσωπεί τα συμφέροντα του γαλλικού κολοσσού «Areva», τα πυρηνικά εργοστάσια του οποίου έχουν ανάγκη το ουράνιο που βρίσκεται στην περιοχή.

Τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί δήθεν ασπίδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, γιατί παρόμοιες συμφωνίες είναι «φτερό στον άνεμο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών», όπως έχει επιβεβαιώσει η πάγια τακτική του ΝΑΤΟ.

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΚΚΕ, είπε ότι προσπαθεί να καμουφλάρει τη συμφωνία του με την κυβέρνηση. Μάλιστα, έθεσε ερωτήματα για το ρόλο που έπαιζαν τα ευρωενωσιακά στρατηγεία της Λάρισας όταν πραγματοποιούσαν σχέδια επέμβασης σε αφρικανικές χώρες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε ότι είναι αναγκαίο ο λαός να περάσει στην αντεπίθεση για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, ώστε να χτίσει σχέσεις αμοιβαίας ωφέλειας με τους γειτονικούς λαούς και να ζήσει ειρηνικά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...