Η ενεργοποίηση της «Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ» (NATO Response Force – NRF)

Γαλλικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέρθηκαν στη Ρουμανία ως μέρος της ανάπτυξης της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) / Πηγή: nato.int

Στις 25/2/22 ο «Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης» (SACEUR), ανακοίνωσε την ενεργοποίηση στοιχείων της «Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ» (NATO Response Force – NRF). Αμέσως ενεργοποιήθηκαν αντίστοιχες στρατιωτικές δυνάμεις:

  1. Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 έφθασε στη Ρουμανία χερσαίο τμήμα της «Διακλαδικής Δύναμης επιχειρήσεων Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας» (Very High Readiness Joint Task Force – VJTF) που ειναι η αιχμή του δόρατος της NRF. Το τμήμα αυτό ανήκει στην Γαλλική 27η ορεινή ταξιαρχία πεζικού (27nd Mountain Infantry Bde) υπό το Ταχείας Αντίδρασης Σώμα Στρατού της Γαλλίας στη Λιλ (Rapid Reaction Corps France (RRC FRA).
  2. Επίσης στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ξεκίνησε στην Νορβηγία η άσκηση “Brilliant Jump 22”, με συμμετοχή μέρους της VJTF. Στην άσκηση συμμετέχουν στρατεύματα που φθάνουν τις 2.500 και προέρχονται από 12 χώρες του ΝΑΤΟ.

Παρ’ όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να κρατά κρυφό από τον ελληνικό λαό αν συμμετέχουν ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στην ενεργοποίηση της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής. Αποφεύγει με τον τρόπο αυτό να ενημερωθεί ο λαός για την όλο και βαθύτερη εμπλοκή σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κινδυνεύει εύκολα να γενικευτεί. Να σταματήσει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή.

Δείτε ακόμα...