Η ενίσχυση του ΚΚΕ η μόνη απάντηση στο εχθρικό κράτος και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις

Στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το κόστος της θέρμανσης και μέτρα ελάφρυνσης των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο «Flash tv».

Σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι χτυπημένη από την ανεργία, αντιμετωπίζει έναν χειμώνα 9 μηνών ενώ η ακρίβεια, οι διαρκείς αυξήσεις στα τρόφιμα και η κατάσταση στην Υγεία, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την ζωή των κατοίκων και των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ ζητά να εξασφαλιστεί θέρμανση στα σχολεία της περιοχής, να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό σπίτι και κατάστημα, ν’ αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης σε όλα τα νοικοκυριά, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα και την Ενέργεια.

Υπογράμμισε πως η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και η “πράσινη ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα, αποδεικνύεται πως τελικά πλήττουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα και μόνοι ωφελημένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους κλάδους.

Για την ενεργειακή κρίση, σημείωσε πως σε διάφορες χώρες, όπως και στη δική μας, τα μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις, είναι μπαλώματα προκειμένου να υποστηριχθούν με επιδόματα, οι περισσότεροι φτωχοί από τους λιγότερο φτωχούς, αλλά τελικά, ούτε αυτά τα μέτρα προσφέρουν ανακούφιση στον λαό.  

Όσον αφορά τις υποκλοπές, σημείωσε πως το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ είναι αντιδραστικό επιτρέποντας το εμπόριο των κακόβουλων λογισμικών και υιοθετώντας το δόγμα «ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις».

Συμπερασματικά, τόνισε, ο λαός έχει απέναντί του έχει ένα εχθρικό κράτος και αντιλαϊκές κυβερνήσεις και ενόψει των εκλογών, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μόνη λύση για να αποσπάσει ο λαός μέτρα ανακούφισης, να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς το δικό του συμφέρον. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...