Η Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Ξάνθης επαναφέρει το θέμα της μοριοδότησης όσων υπηρετούν στη ν. Σκύρο

Στρατιώτες - Στρατευμένοι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, αντιμετωπίζονται για κάποιον άγνωστο λόγο, ως στελέχη που υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας, αφού η μοριοδότηση που λαμβάνουν είναι εξαιρετικά χαμηλή, με αποτέλεσμα κατά την επετηρίδα των  μεταθέσεων να βρίσκονται πολύ χαμηλά, σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό την μετάθεσή τους σε τόπο προτίμησής τους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) μετά από παράπονα στρατιωτικών που υπηρετούν στη ν. Σκύρο, ανέδειξε το θέμα, το οποίο έφτασε στη Βουλή μέσω ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Η Ένωση σχολιάζει πως ο ΥΕΘΑ απάντησε γενικώς και αορίστως και ότι το θέμα ΘΑ εξεταστεί, όπως εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις περιοδικά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, επιτρέποντας ουσιαστικά να συνεχίζεται η κατάφωρη αυτή αδικία.

Για το λόγο αυτό η Ένωση απευθύνεται εκ νέου με επιστολή της στον Υπουργό Άμυνας αναφέροντας:

“Κύριε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό έγγραφό μας, το οποίο κατέστη η (β) όμοια ερώτηση του ΚΚΕ, αναδείξαμε την αδικία σχετικά με τη λανθασμένη και μοναδική για τον Ελλαδικό νησιωτικό χώρο μοριοδότηση των στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο.

Με το (γ) σχετικό, υποστηρίξατε ότι διορθώθηκε η διοικητική αναντιστοιχία του γεωγραφικού διαχωρισμού της Καρυστίας ως προς τη νήσο Σκύρο, πλην όμως, όπως πληροφορούμαστε από τα στελέχη του ΣΞ που υπηρετούν σε αυτή, δεν διορθώθηκε η αδικία που υφίστανται με την εξαιρετικά χαμηλή μοριοδότησή τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι, δεν υπάρχει κανένα άλλο νησί της Επικράτειας που να χορηγεί τα εξαιρετικά χαμηλά μόρια της Σκύρου, παρότι είναι αναγνωρισμένο ως προβληματική και παραμεθόρια περιοχή, με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων! Μάλιστα, με ιδιαίτερη πικρία αναφέρουν ότι ακόμη και η Χαλκίδα, η οποία απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα, χορηγεί περισσότερα μόρια στα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες της!

Κατόπιν των παραπάνω και θεωρώντας ότι δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή και βαρύτητα στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και την άμεση θεραπεία του προβλήματος”.

Δείτε ακόμα...