Η επαναλειτουργία του «Νοσοκομείου Θώρακος» θα αποσυμφορήσει την κατάσταση στην Αχαΐα

Την ανάγκη επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» στην Πάτρα, επισήμανε με Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του, σημειώνοντας πως τα άλλα 5 νοσοκομεία που υπάρχουν στο Ν. Αχαΐας έχουν επιβαρυνθεί λόγω της πανδημίας αντιμετωπίζοντας μάλιστα διαχρονικά κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ την ίδια ώρα οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υπό κατάρρευση.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν εξειδικευμένο στα νοσήματα θώρακος, του οποίου ξεκίνησε η διαδικασία αποψίλωσης επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να το κλείσει οριστικά και να μεταφέρει τη δυναμικότητά του σε άλλα νοσοκομεία, κατήγγειλε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει σήμερα και να αποσυμφορήσει την κατάσταση, επισήμανε ο κομμουνιστής βουλευτής εάν εξασφαλιζόταν η τεχνική υποδομή και το απαραίτητο προσωπικό, από την κυβέρνηση, η οποία αρνείται επιμόνως να το πράξει. 

Αδύνατη χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου ιδρύματος ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, επικαλούμενος τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, που δεν μπορούν να εξευρεθούν τώρα εν μέσω πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι αυτές οι ελλείψεις που επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός είναι οι ελλείψεις που δημιούργησε η ίδια η πολιτική απαξίωσης και εμπορευματοποίησης που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αφήνοντας αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας. 

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...