Η ευρωενωσιακή πολιτική εγκλωβισμού και καταστολής των προσφύγων τρέφει τα κυκλώματα διακινητών προσφύγων

Σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας / Πρόσφυγες - μετανάστες
Φώτο Αρχείου / Σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας / Πρόσφυγες – μετανάστες / Πηγή: TWITTER

Στη συζήτηση με την Επίτροπο της ΕΕ Γιόχανσον σχετικά με το «Σχέδιο δράσης της ΕΕ κατά της λαθρεμπορίας μεταναστών» στο πλαίσιο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ, που με την πολιτική εγκλωβισμού και καταστολής των προσφύγων τρέφει τη δράση κυκλωμάτων διακινητών.

Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα:

«Το πρόσφατο τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων, το ακυβέρνητο πλοίο που έπλεε με 400 πρόσφυγες για 5 μέρες στο Αιγαίο κι όσα διαδραματίζονται αυτές τις ώρες στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας διαψεύδουν τους προκλητικούς πανηγυρισμούς της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ στην Ελλάδα για τη δήθεν επιτυχημένη διαχείριση του προσφυγικού. Αποδεικνύουν ότι οι θύτες όπως η ΕΕ μαζί με ΗΠΑ -ΝΑΤΟ, που με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους ματοκυλούν λαούς σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη όχι μόνο δεν μπορούν να λύσουν το προσφυγικό αλλά το πολλαπλασιάζουν. Τα κυκλώματα των διακινητών που κατά τ’ αλλά η ΕΕ καταπολεμά…τρέφονται από την πολιτική της καταστολής, του εγκλωβισμού πότε σε κολαστήρια τύπου Μόριας του ΣΥΡΙΖΑ και πότε σε υπερδομές φυλακές τύπου Σάμου της ΝΔ. Είναι άμεση συνέπεια των επιζήμιων συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας, του κανονισμού του Δουβλίνου, των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων.

Τα κυκλώματα των διακινητών δεν θα είχαν ρόλο και θέση εάν υπήρχε πραγματική προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, χωρίς επαναπροωθήσεις, απελάσεις και υπερδομές – φυλακές».

Δείτε ακόμα...