Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ, την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά, μέσα από τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος και τα πανάκριβα καύσιμα, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις αντιπαραθέσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ ότι σχεδιάζεται ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο σε επίπεδο ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ήδη ανακοινώσει. Συγκεκριμένα, όταν παρουσίασε το 5ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε πει ξεκάθαρα ότι η Επιτροπή εξετάζει περαιτέρω κυρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και το πετρέλαιο, υπενθύμισε ο Ερίκ Μαμέρ.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το Σαββατοκύριακο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα ότι η Επιτροπή εξετάζει «έξυπνους μηχανισμούς» για να σταματήσουν οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. «Οι συζητήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...