Η FSB απέτρεψε “τρομοκρατικό σχέδιο” με στόχο το στρατολογικό γραφείο στο Αικατερινεμπουργκ

Οι ρώσικες υπηρεσίες ασφαλείας (FSB)
Οι ρώσικες υπηρεσίες ασφαλείας (FSB)

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) απέτρεψε τρομοκρατικό σχέδιο με στόχο διοικητική εγκατάσταση στην περιοχή Kirovsky στην Αικατερινεμπουργκ, ενώ ο οργανωτής της επίθεσης συνελήφθη, όπως ανέφερε σήμερα Πέμπτη στο TASS η υπηρεσία Τύπου της Διεύθυνσης FSB για την περιοχή Sverdlovsk.

«Ως αποτέλεσμα κοινής ειδικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην περιοχή του Σβερντλόφσκ και των στρατιωτικών σωμάτων αντικατασκοπείας, ένας Ρώσος πολίτης, 47 ετών, ο οποίος σκόπευε να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση εναντίον διοικητικής εγκατάστασης στην περιοχή Kirovsky του Αικατερινεμπουργκ, συνελήφθη ενώ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει εγκληματική ενέργεια», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. Οι αρχές διευκρίνισαν ότι το εν λόγω κτίριο ήταν στρατολογικό γραφείο.

Η υπηρεσία Τύπου τόνισε ότι ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση μετά από έλεγχο στην κατοικία του από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, οι οποίες βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Όντας υποστηρικτής οργανώσεων και κινημάτων που αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά στη χώρα μας, σχεδίαζε να σπείρει τον πανικό στον τοπικό πληθυσμό και έτσι να αποσταθεροποιήσει το έργο των δημοτικών και περιφερειακών αρχών», εξήγησε η FSB.

Οι ανακριτές της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ξεκίνησαν και διερευνούν τώρα την ποινική υπόθεση σύμφωνα με το μέρος 1 του άρθρου 30, παράγραφος “α” και μέρος 2 του άρθρου 205 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Προετοιμασία για τρομοκρατική ενέργεια).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...