Η Γερμανία στέλνει στο Κίεβο πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και τεθωρακισμένα οχήματα

Το αυτοκινούμενο σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων MARS II/MLRS-E
Το αυτοκινούμενο σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων MARS II/MLRS-E

Η Γερμανία θα προμηθεύσει με δύο επιπλέον πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η υπουργός ’Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ. «Αποφασίσαμε να στείλουμε στην Ουκρανία δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών» δήλωσε σε διάσκεψη του γερμανικού στρατού , προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

«Επιπλέον, θα στείλουμε 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία» ανακοίνωσε η Λάμπρεχτ, αναφερόμενη σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Η Κριστίνε Λάμπρεχτ επιβεβαίωσε επίσης ότι τα ελληνικά τεθωρακισμένα BMP-1 είναι έτοιμα προς αποστολή στην Ουκρανία. Είπε συγκεκριμένα ότι η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 οχήματα πεζικού τύπου Marder στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραδώσει 40 από τα σοβιετικής κατασκευής οχήματα πεζικού τύπου BMP-1 στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...