Η ιμπεριαλιστική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας – Κάποια ερωτήματα

Ελλάδα - Γαλλία - Rafale
EUROKINISSI

Γιατί είναι μια ιμπεριαλιστική συμφωνία;

Η Συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας αποτελεί ακόμα ένα λιθαράκι στον εγκλωβισμό του ελληνικού λαού στα σχέδια και τις επιδιώξεις επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή. Είναι μια ιμπεριαλιστική συμφωνία και όσα επίθετα κι αν βάλουν μπροστά αυτή είναι η ουσία, γιατί το περιεχόμενό της καθορίζεται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι ιμπεριαλιστική γιατί η εφαρμογή της καθορίζεται από την πορεία των αντιθέσεων μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών. Είναι ιμπεριαλιστική γιατί οι σχέσεις μεταξύ των κρατών στην εποχή του ιμπεριαλισμού- του καπιταλισμού που σαπίζει, δεν μπορούν παρά να είναι σχέσεις ανταγωνισμού και συγκρούσεων, όπου οι συμμαχίες και οι συμφωνίες είναι σχετικές και προσωρινές, οι ανταγωνισμοί όμως απόλυτοι.

Ποια αμυντική συνδρομή;

Οι πανηγυρισμοί και συγχαρίκια για την επίτευξη της συμφωνίας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Η ρήτρα της αμυντικής συνδρομής σε ποιο σημείο ακριβώς του γκρίζαρισμένου από το ΝΑΤΟ Αιγαίου θα εφαμροστεί; Για ποια επικράτεια μιλάμε όταν οι «φίλοι» και οι «σύμμαχοι» ΝΑΤΟϊκοί και Ενωσιακοί, βλέπουν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο τα ελληνικά ύδατα; Ποια αμυντική συνδρομή θα εφαρμοστεί στα αναγνωρισμένα και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, με ΝΑΤΟϊκή σφραγίδα, ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο;

Ποιον εξοπλισμό θα πανηγυρίζουμε ακριβώς;

Αυτόν που εξοπλίζει σχεδιασμούς ξένους προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού; Γιατί περί τέτοιων πρόκειται. Γιατί τα μέτρα και τα σταθμά για το περίφημο ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος στο Αιγαίο καθορίζονται με ΝΑΤΟϊκά κριτήρια και προδιαγραφές. Δηλαδή, μπορούν οι γαλλικές φρεγάτες Belharra, όπως τα γαλλικά μαχητικά Rafale(https://www.alt.gr/machitika-aeroskafi-rafale-ena-akoma-erga/ ), να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις της εμπλοκής με άλλους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς και επεμβάσεις σε τρίτες χώρες και περιοχές που διακυβεύονται συμφέροντα των μονοπωλίων; Ναι, μπορούν και γι αυτό αυτοί καλά κάνουν και πανηγυρίζουν. Τα δισεκατομμύρια των αγορών του αιώνα βέβαια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Βέβαια θα πληρώσει και με τα κυριαρχικά του δικαιώματα και το αίμα του αυτές τις αγορές και συμφωνίες. Γιατί η βαθύτερη εμπλοκή και η στρατηγική και στρατιωτική «αναβάθμιση» πάει πακέτο με την ένταση του κινδύνων. Αυτά δεν γράφονται βέβαια ούτε στα ψιλά γράμματα γιατί είναι αυτονόητα στις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες.

Όταν ακούμε για αναβάθμιση της ελληνικής ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο, σε αυτές τις συνθήκες και με αυτήν τάξη στην εξουσία ,την αστική δηλαδή και συμμετέχοντας σε αυτούς τους συνασπισμούς, μιλάμε για αναβάθμιση με τους δικούς τους όρους και τα δικά τους συμφέροντα που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτά των λαών.

Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία – Κοροϊδία

Και για την ιστορία, τις πιο δυνατές «συμμαχίες» και τους καλύτερους «φίλους» ο ελληνικός λαός είδε στην πράξη πώς τον εξυπηρέτησαν όταν οι σύμμαχοι θέριζαν στην πείνα τους Έλληνες με τους ναυτικούς αποκλεισμούς των «συμμάχων» 1849-1850 ή κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ύστερα, τις είδε όταν πνίγονταν στο Αιγαίο οι πρόσφυγες στη Μικρασιατική Καταστροφή, προσπαθώντας να μπουν στα πλοία των «συμμάχων» για να σωθούν. Τις είδε κι όταν η Αθήνα λογίζονταν ως πόλη υπό κατοχή και αποβιβάζονταν οι Άγγλοι «σύμμαχοι» μετά την απελευθέρωση το 1944 για να καταπνίξουν στο αίμα το λαό. Χόρτασε από αυτές κι όταν σφύριζαν αδιάφορα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Σήμερα τι ακριβώς να περιμένει κι από αυτήν τη συμφωνία ο ελληνικός λαός;

Η γαλλική αστική τάξη σήμερα συμπορεύεται με την ελληνική αστική τάξη και η ζωή και η ασφάλεια του ελληνικού λαού βρίσκονται πάνω στο τεντωμένο σκοινί των παγκόσμιων και των τοπικών ανταγωνισμών. Είναι μονόδρομος η γραμμή του αγώνα και η εναντίωση στην πολιτική που δένει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα χειροπόδαρα στο άρμα του κεφαλαίου, εκτεθειμένοι στον πόλεμο, τη φτώχια, την προσφυγιά, τις πανδημίες και τις φυσικές καταστροφές. Από όπου κι αν το πιάσει κανείς το συμπέρασμα είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...