Η Ινδία δοκιμάζει επιτυχώς την αεροπορική έκδοση του πυραύλου κρουζ BrahMos

Ινδία
Φώτο αρχείου / Νέο Δελχί, Ινδία / Πηγή: EUROKINISSI

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Νέο Δελχί, η Ινδία εκτόξευσε με επιτυχία τον υπερηχητικό πύραυλο κρουζ BrahMos την Τρίτη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας σε δήλωση, που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης την Τετάρτη.

“Η αεροπορική έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ BrahMos εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το μαχητικό αεροσκάφος Su-30MKI. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στην ανατολική ακτή της χώρας. Ο πύραυλος χτύπησε τον καθορισμένο στόχο -ένα παροπλισμένο πολεμικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού- με μεγάλη ακρίβεια”, αναφέρει η δήλωση.

Το 2016, η Ινδία άρχισε να δημιουργεί την αεροπορική έκδοση του BrahMos, σχεδιάζοντας να την εγκαταστήσει σε περισσότερα από 40 μαχητικά αεροσκάφη Su-30MKI.

Ο υπερηχητικός πύραυλος κρουζ BrahMos παράγεται από την ινδο-ρωσική Aerospace Joint Venture. Ο πύραυλος αναπτύχθηκε από τη Ρωσική Ένωση Έρευνας και Παραγωγής Μηχανουργικής Κατασκευής (που βρίσκεται στην προαστιακή πόλη Reutov κοντά στη Μόσχα) και τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε δοκιμαστικά για πρώτη φορά το 2001. Διαφορετικές εκδόσεις υπάρχουν και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας: την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό και το Ναυτικό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...