Η Κίνα αυξάνει την εξόρυξη άνθρακα για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

Εντολή να αυξήσουν την παραγωγή άνθρακα έδωσε σήμερα η κυβέρνηση της Κίνας σε ορυχεία στην αυτόνομη επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας, προκειμένου τα εργοστάσια να μείνουν ανοικτά και τα σπίτια ζεστά, με τις τιμές πετρελαίου να καταγράφουν άλμα και αύξηση-ρεκόρ στο φυσικό αέριο .

Αξιωματούχοι της Κίνας έδωσαν εντολή σε πάνω από 70 ανθρακωρυχεία να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά σχεδόν 100 εκατ. τόνους ή 10%, καθώς η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγών παλεύει με τις χειρότερες διακοπές ενέργειας εδώ και χρόνια.

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, και οδεύουν προς άνοδο σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα καθώς οι βιομηχανίες αλλάζουν την καύσιμη ύλη τους.

Ταυτόχρονα, σε μια κίνηση που αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν την περίπτωση να στραφούν στα στρατηγικά τους αποθέματα σε πετρέλαιο, το οποίο γίνεται συνήθως μόνο όταν παρατηρείται μεγάλη διατάραξη στον εφοδιασμό, όπως συμβαίνει με τους κυκλώνες, ή να επιδιώξουν απαγόρευση στις εξαγωγές πετρελαίου προκειμένου να μειωθεί το κόστος του αργού, αν και υπάρχουν αμφιβολίες ότι η Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να προχωρήσει τώρα σε τέτοιου είδους μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...