Η κλιμάκωση των ανταγωνισμών στον Ινδοειρηνικό μεγαλώνει τους κινδύνους για τους λαούς

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τις «προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στον Ινδο-Ειρηνικό» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

«Η έκθεση αποτυπώνει τα μεγάλα συμφέροντα σε μια περιοχή που κατά δήλωση των ΗΠΑ “σε ένα βαθμό θα κρίνει το μέλλον του κόσμου” κι αφορά κρίσιμους ενεργειακούς δρόμους, σπάνιες γαίες και γεωστρατηγικής σημασίας χώρες.

Η ΕΕ συμμετέχοντας ενεργά μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία, είναι επίσης μέρος του ευρωατλαντικού ανταγωνισμού με την Κίνα σε όλα τα επίπεδα, στρατιωτικό, πολιτικό κι οικονομικό. Παρεμβαίνει στην Ινδία και σε άλλα κράτη της περιοχής  για ευθυγράμμιση με αυτό το σχεδιασμό.

Αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις όχι μόνο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αλλά κι αυτοτελώς διαμηνύοντας ότι δεν θα αρκεστεί στον ήδη παρόντα γαλλικό στρατό, ούτε θα συμβιβαστεί με σχεδιασμούς που δεν την λαμβάνουν υπόψη όπως η AUΚUS.

Η κλιμάκωση των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων, η αναδιάταξη ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, η αντιπαράθεση των ΗΠΑ,  ΕΕ, ΝΑΤΟ με Κίνα και Ρωσία στον Ινδοειρηνικό  μεγαλώνει τους κινδύνους για τους λαούς.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...