Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους. Αυτά τα ιδεολογήματα νόμος και τάξη, η μετατροπή των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε Ανώνυμε Εταιρείες, τα επιστρέφουμε πίσω ως απαράδεκτα και αντιδραστικά. Αυτό τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, σχετικά με το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι, η κυβέρνηση με το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια, βάζει  ευθέως στο στόχαστρο τα πτυχία υποβαθμίζοντάς τα, μετατρέποντάς τα σε ένα επιπλέον προσόν σε αυτή τη μεγάλη αγορά των πιστοποιήσεων που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Αναφερόμενος στην καταστολή στο ΑΠΘ ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας σε μια προσπάθεια να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας προκειμένου να φιμωθούν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των φοιτητών. Συνεχίζοντας ο Μ. Συντυχάκης ανάφερε ότι, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και προφανώς η παρουσία των ΜΑΤ τροφοδοτεί τις εντάσεις, ρίχνει νερό στο μύλο προβοκατόρικων ενεργειών, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση προφανώς για να περάσει αυτά τα σχέδια.

Καταστολή και αντιδραστικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια πάνε μαζί όπως και σε όλη την κοινωνία. Όταν είναι να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα, όταν αντιδρά ο λαός τότε σηκώνουν και την δαμόκλειο σπάθη της καταστολής, κατέληξε ο Μ. Συντυχάκης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...