Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τη Β. Νούλαντ

EUROKINISSI

Σε σχόλιό του για τις συναντήσεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Β. Νούλαντ με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Όσο κι αν η κυβέρνηση -αρκούμενη σε ολιγόλογες ανακοινώσεις- επιχειρεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β. Νούλαντ, (γνωστής και για τη δράση της στην Ουκρανία), με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι οι συζητήσεις αφορούν την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο του “συντονισμού των επιχειρήσεων” και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία. Αυτό επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την πολύ επικίνδυνη απόφαση για την αποστολή τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών.

Το γεγονός ότι, πριν την Ελλάδα, η Β. Νούλαντ βρέθηκε στην Τουρκία, εγκαινιάζοντας τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ – Τουρκίας, ενώ ακολουθεί επίσκεψή της στην Κύπρο, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι κομίζει το “ευρωπαϊκό τουρνέ” της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά και με τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η “σιγή ιχθύος”, που τηρεί η κυβέρνηση για αυτές τις συναντήσεις, δεν θα την απαλλάξει από την υποχρέωση να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...